Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Для жінок у ЗСУ стали доступні «бойові» спеціальності

Для жінок стали доступними спеціальності рядового, сержантського і старшинського складу, у тому числі і так звані «бойові»: водій, гранатометник, заступник командира розвідувальної групи, командир бойової машини піхоти, кулеметник, снайпер, стрілець тощо.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.
На сьогодні у Збройних Силах України проходять військову службу понад 24 тисячі жінок-військовослужбовців. Активному впровадженню у діяльність військ ґендерної рівності сприяли зміни до Переліку військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу, та Переліку посад осіб офіцерського складу, які можуть бути заміщені військовослужбовцями-жінками.
Військовослужбовці-жінки можуть призначатися на всі посади, крім тих, до яких є особливі вимоги законодавства щодо охорони праці, пов’язаних з охороною репродуктивного здоров’я, а саме: посад, роботи на яких пов’язані із використанням вибухових, отруйних речовин, водолазними роботами, роботами, пов’язаними із безпосереднім гасінням пожеж; посад на підводних човнах та надводних кораблях (крім посад медичного та морально-психологічного забезпечення); окремих посад у підрозділах спеціального призначення.