Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Чергування містом: збирання індивідуальних боксів для оборонців країни та тематичний урок до Дня захисників і захисниць

Учениця 80-ї гімназії Дніпра Марія збирає власноруч бокс для оборонців.

«Кладу у коробку різноманітні дрібні, але потрібні речі захисникам: смаколики, поробки, чай, кава, вологі серветки тощо. Збираю цей бокс для захисників та захисниць, аби висловити вдячність за захист України», — розповіла учениця дніпровської гімназії № 80 Марія.

Сьогодні, 01 жовтня, в Україні відзначають День захисників і захисниць.

«Скриньки вдячності наповнені не лише необхідними речами, а ще й малюнками та оберегами, створеними руками наших учнів. Цій ініціативі уже декілька років. Приєднуються до збору цілими родинами», — поділилася директорка гімназії № 80 Дніпровської міськради Юлія Полєва.

«Ці символи турботи та підтримки особливо цінні для тих, хто бореться за нашу свободу. По всіх навчальних закладах Дніпра від початку Великої війни уже зібрали більше ніж десять тисяч скриньок вдячності», — поділилася Світлана Клявченко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Сьогодні вона чергує містом. Чергова перевірила й укриття, розташоване в ліцеї № 80.

«Тут є усе необхідне: запаси питної та технічної води, медичний куточок. Сховище працює цілодобово. Уміщує до 600 осіб», — прокоментувала Світлана Клявченко.

А у ліцеї № 137 провели урок, приурочений до Дня захисників і захисниць.

«Ми розповідали про мужність наших оборонців. Адже вони ціною власного життя виборюють нашу незалежність. Ба більше, учні нашого ліцею волонтерять: за минулий навчальний рік ми зібрали і передали на фронт більше як 5 тисяч окопних січок. А за один місяць цього навчального року ми зібрали понад 200 окопних свічок, які плануємо передавати. Зазвичай у нас є навіть люди, які приїжджають і забирають. Інколи навіть вибудовуються в чергу, щоб ці свічки ми віддали. Сьогодні також ми збираємо скриньки для наших захисників. Учні з 5 по 11 клас долучилися разом з батьками до акції. Цієї п’ятниці передамо ці скриньки від школи до управління освіти — їх відправлять до наших захисників», — розповіла Інна Луговицька, директорка ліцею № 137 Дніпровської міськради. «Сьогодні проводили частину уроку в укритті, розташованому у тому ж 137-му ліцеї. Там улаштували екран для проведення тематичного уроку мужності. Укриття усім необхідним обладнане: чергує медична сестра, є шанцевий інструмент, місця для сидіння, запаси питної та технічної води. Розраховане на 890 осіб. Побаченим — задоволена», — підсумувала Світлана Клявченко.