Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Черговий по місту перевірив, чи забезпечена всім необхідним підрозділ ДСНС в Дніпрі

Мер Дніпра, Борис Філатов, доручив департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР забезпечити ефективну співпрацю міської влади з підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Для перевірки виконання цього доручення, Дмитро Редька, черговий по місту, здійснив відвідину однієї з пожежно-рятувальних частин у місті. Під час зустрічі з керівництвом рятувального загону він обговорив питання співпраці та перевірив стан оснащення та матеріально-технічної бази частини.

«Міська влада постійно взаємодіє з підрозділами ДСНС. Щорічно виділяється допомога. По запиту керівників надається субвенція на придбання необхідного. Це оснащення, обладнання та паливно-мастильні матеріали. В цьому році було виділено субвенцію в розмірі 1 400 000 грн на придбання паливно-мастильних матеріалів. На мій погляд, підрозділ забезпечений всім необхідним для виконання поставлених завдань», – зазначив Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР.

Після початку повномасштабного вторгнення ДСНС постала перед новими викликами, один з них – ліквідація наслідків ракетних ударів, поділився начальник пожежно-рятувальної частини, пан Владислав: «Міська влада дуже допомагає технікою, кранами при ліквідації наслідків. Робота важка, аджє виконувати завдання доводиться в повному обладнані, під впливом високих температур, в складних погодних умовах», – поділився пан Владислав.

Другий етап об’їзду передбачав перевірку навчально-виховного об’єднання технічного профілю №79, розташованого за адресою вул. Лазаряна, 7-А. Тут Дмитро Редька переконався в реалізації ще одного доручення міського голови, а саме – облаштування найпростіших укриттів для мешканців.

«В цілому, укриття відповідає всім вимогам, є 2 входи для населення. Є вода, аптечка, засоби зв’язку. Також сховище облаштовано ліжками. Можу сказати, що, в разі оголошення повітряної тревоги, все необхідне для укриття населення є», – підсумував Дмитро Редька.