Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Бухгалтер постачальника продуктів для Міноборони перевозила в багажнику 4,7 млн євро

Детективи Бюро економічної безпеки викрили масштабну схему ухилення від сплати податків, організовану однією з компаній, що постачає продукти харчування для Міноборони. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Бюро економічної безпеки.

Під час проведення обшуків у приміщеннях компанії в Київській області та за місцями проживання фігурантів справи, правоохоронці виявили та вилучили понад 4,7 млн євро готівкою. Ці кошти перевозила бухгалтер компанії в багажнику автомобіля. Жінка не змогла пояснити походження такої значної суми готівки.

Слідство встановило, що компанія протягом 2022-2023 років поставила Міноборони продуктів на суму 14,5 млрд грн. При цьому, для ухилення від сплати податків, компанія використовувала ряд схем, зокрема:

Завдяки цим схемам, компанія змогла ухилитися від сплати податків в особливо великих розмірах. Збитки, завдані державному бюджету, оцінюються у мільйони гривень.

Детективи Бюро економічної безпеки продовжують розслідування цієї справи. Фігурантам загрожує відповідальність за ухилення від сплати податків та легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.