Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

“Будинок Брежнєва” намагаються продати попри статус пам’ятки архітектури

98 мільйонів гривень за “будинок Брежнєва”. ПриватБанк знову вирішив продати пам’ятку архітектури. Адже представники держабанку не визнають цього статусу будівлі, яка їм належить.

Будинок зведено ще до революції, він один з небагатьох, який уцілив під час Другої світової війни.

Будинок на Крутогірному узвозі, 1 у Дніпрі – культурна пам’ятка місцевого значення. Але Приватбанк цього не визнає і не хоче підписувати охоронний договір. Більш того, має намір продати будинок, в якому жив Леонід Брежнєв та інші партійні діячі радянської епохи.

Експерт з нерухомості каже, що, якщо на місці особняка виросте новобуд, ціна квадратного метра там буде стартувати від 2 тис. доларів.

У Дніпрі залишилося близько 100 історичних будівель, буквально в кількох метрах нижче від цього проблемного об’єкту, руйнується останній дерев’яний будинок у Дніпрі. Якщо дніпряни будуть байдужими до збереження історичних пам’яток, то незабаром ми опинимося в місті без історії та власного обличчя. Тільки спільними зусиллями городян і місцевої влади, яку ми обрали, нам вдасться збудувати справжнє українське гарне, комфортне та цікаве місто з унікальним самобутнім духом.