Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Більше 30% дніпрян готові вийти на протести

У рамках дослідження «Дніпровський омнібус» у червні 2017 року серед жителів Дніпра провели опитування, чи готові вони вийти на протести и чи можлива нова революція найближчим часом. У порівнянні з лютим, рівень протестних настроїв знизився, але все ще велика кількість дніпрян готова протестувати. За даними опитування, 30% містян готові протестувати та очікують на революцію.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на Центр досліджень та комунікацій «Active Group».
На запитання «чи готові ви вийти на протест проти центральної влади?» 34,9% мешканців Дніпра відповіли, що «не готові», а 16,2% – що «швидше не готові». 20,5% опитаних «швидше готові» протестувати, а 15,1% дніпрян «готові в будь-який момент». 13,2% респондентів не змогли дати відповідь на поставлене запитання.
Щодо очікування революції, то 54,6% опитаних мешканців Дніпра вважає, що революція розпочнеться нескоро. З них 29,9% переконані, що революція «може статись коли-небудь, але не зараз», а 24,7% – що така ймовірність «мінімальна». Інша частка дніпрян (26,2%) відповіла, що революція в Україні відбудеться найближчим часом. З них 18% відповіли, що революція може розпочатись «в будь-який момент», а 8,2% – що «може трапитись у найближчі місяці». 19,2% не змогли визначитись із революційними очікуваннями.
Різниця між позитивними і негативними відповідями почала зростати із березня. У червні кількість очікуючих революцію перевищила тих, хто вважає таку ймовірність низькою на 28,4%.
Дослідження відбувалось з 10 по 11 червня у рамках проекту «Дніпровський омнібус». Загалом опитано 1 690 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%.