Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Байден подзвонив Зеленському, аби продемонструвати підтримку Україні в скрутну годину пандемії та російської агресії

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським у п’ятницю ввечері заявив про підтримку суверенітету України з боку США.

«Президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі і в Криму», – йдеться в прес-релізі на сайті Білого Дому.

Байден також наголосив на обов’язку нової адміністрації «оживити стратегію партнерства на підтримку плану президента Зеленського побороти корупцію в Україні і продовжувати розпочаті реформи».

Вони також обговорили важливість тісного співробітництва США та України для стримування пандемії COVID-19 та зміцнення демократії в регіоні.

А в офісі президента України повідомляють, що «згадавши події 6 січня у США, президент Байден відзначив, як важливо США та Україні сьогодні захищати демократію в наших державах. Особливо коли загрозу їй становить значна кількість олігархів, які зацікавлені у дестабілізації та послабленні державних інституцій».

“Також ми говорили про участь США у Кримській платформі та про майбутній візит президента Байдена в Україну”, – розповів Зеленський.