Інтернет-видання «Дніпро.Головне»

Арттерапія у Дніпрі – діти з інвалідністю малюють картини, аби поліпшити психологічний стан

У місті Дніпро організовують арттерапію для дітей з інвалідністю та вадами ментального розвитку. Ці заняття проводяться у центрі інклюзивної творчості, який називається «Арт паралелі». Малювання допомагає таким дітям виражати свої почуття та подолати стрес. Це також дає їм можливість поділитися своєю творчістю.

Один із учасників центру, Олег, обрав морський пейзаж для своєї роботи на майбутній художній виставці, яка відбудеться до Дня молоді. Він розповідає, що малює море, адже мріє побачити його, і малювання допомагає йому виразити свої почуття та уявлення про нього.

Арттерапія та малювання мають велике значення для дітей з особливостями розвитку та інвалідністю, зазначає керівниця ГО центру «Арт паралелі» Людмила Журавель. Це дає їм можливість розкрити свої творчі здібності та розвиває їх у процесі творчої діяльності. Для багатьох з цих дітей, малюнки стають засобом комунікації, коли слова не завжди можуть передати їхні емоції.

День молоді буде святкуватися на чотирьох станціях метро у Дніпрі, зокрема, на станції «Покровська» відбудеться виставка робіт вихованців центру інклюзивної творчості та Київського університету культури, яка триватиме з 10 по 12 серпня.

Крім художньої виставки, для гостей Дня молоді буде підготовлено ще декілька цікавих локацій. На станції «Метробудівників» відбудуться форум «Молодь тут» та нагородження «Молодь Дніпра вражає», на станції «Металургів» буде проведений стендап та виставка громадських організацій. Захід завершиться на станції «Вокзальна» концертом з участю запрошених зірок та молодих виконавців. Крім того, на кожній станції буде організовано квест для всіх охочих взяти участь.