Звіти шкіл Дніпра публікуються не повністю, – дослідження

29.08.2018 12:15   -
Автор:

Засновники системи openschool.in.ua проаналізували звіти шкіл міста на початку шкільного року. Для аналізу використовували сайти навчальних закладів та присутню інформацію на сторінках веб-ресурсів. Зі 158 шкіл Дніпра у 16 шкіл немає власних сайтів. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ГО “Інститут реформ та інновацій”.
На сайтах 2 шкіл звіти не було знайдено через недосконало налагоджену систему навігації сайтів або їх відсутність. 1 школа звітує лише перед громадою – офлайн, без звіту на сайті. 31 школа звітує на сайті та перед громадою. Інші звітують лише на сайтах.
Періоди звітів дуже відрізняються. 5 шкіл звітують за період від 3 до 6 місяців. 51 школа за період від 7 до 12 місяців. 74 школи за період понад 1 рік. Період звіту у 12 шкіл з’ясувати не було можливо. Інші не мають сайтів та відповідно звітів.
120 шкіл звітує за батьківські кошти.
111 шкіл звітує за бюджетні кошти.
39 шкіл вказує у звітах про спонсорську підтримку.
10 шкіл публікує інформацію про використання спец.рахунку у Державній казначейській службі.
Відповідно 16 шкіл не мають ані сайтів, ані звітів.
28 шкіл намагалися деталізувати звіти інші звітують коротко.
В своїх звітах здебільшого, школи використовують формати exel, jpeg, pdf, та ppt. 19 шкіл використовують хмари. 7 шкіл до звітів додали звіти фондів. 59 шкіл додали звіти батьківських комітетів. 75 шкіл самі звітують за всі надходження та витрати.