Зелена модернізація української економіки почнеться з Дніпропетровщини

12.03.2015 12:24   -
Автор:

Дніпропетровщину обрано пілотним регіоном по втіленню програми сприяння зеленій модернізації української економіки. Проект розрахований на 3 роки і фінансується Урядом Німеччини через Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу облради.
12 березня у Дніпропетровській обласній раді пройшло першезасідання Комітету з питань зеленої економіки та реалізації стратегії розвитку Дніпропетровської області. Німецькі експерти розповіли учасникам що таке зелена економіка, яких результатів чекати від її впровадження та окреслили поетапний план роботи у цьому напрямку.
За словами директора Програми сприяння зеленій модернізації української економіки Дагмар Ецер, сьогоднішня зустріч присвячена конкретизації співпраці. Зелена модернізація економіки передбачає запровадження енергозберігаючих та екологічних технологій на підприємствах Дніпропетровщини та розвиток бізнесу регіону, який розроблятиме енергозберігаючу та енергоефективну продукцію та послуги.
Читайте також: Советник Коломойского: “Свободы слова стало больше”
«Проект «зелена модернізація економіки» дозволить об’єднати всі заходи в єдину цілісну систему зі стратегічними завданнями і передбачуваними результатами. Він вдало інтегрується у Стратегію розвитку Дніпропетровщини до 2020 року, один із пріоритетів якої – екологічна та енергетична безпека. Також проект безпосередньо стосується розвитку малого та середнього підприємництва, адже енергоефективність створює нових споживачів, а значить і нові ринки», – прокоментував програму голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.
Діяльність Комітету з питань зеленої економіки та реалізації стратегії розвитку Дніпропетровської області передбачає діалог між представниками влади, Дніпропетровською Торгово-промисловою палатою та іншими бізнес-асоціаціями, представниками малого та середнього бізнесу, окремими великими підприємствами, а також громадськими організаціями з питань сталого економічного розвитку регіону з акцентом на ресурсозберігаючий і енергоефективний менеджмент. Результатом роботи має стати розвиток інфраструктури, підтримки малого і середнього бізнесу, сприяння надходженню інвестицій в економічні сектори недомінуючих галузей, покращення бізнес-клімату і спрощення дозвільних процедур, сприяння обміну досвідом, отримання нових зв’язків і партнерів.
Читайте также: В Днепропетровске предлагают провести “дерегионализацию”
Довідково: за визначенням UNEP (Екологічна програма ООН), зелена економіка – це підвищення добробуту та соціальної рівності без завдавання шкоди навколишньому середовищу та зі зменшенням екологічних загроз та ризиків. В бізнес-середовищі ЄС поняття зеленої економіки знаходиться в центрі уваги. Уряди передових країн, фінансові фонди, бізнесмени і споживачі вже будують зелену економіку.