Завтра Дніпропетровськ зустрічатиме посла Іспанії та лауреата Нобелівської премії (ДОПОВНЕНО)

11.11.2014 18:00   -
Автор:

12 листопада до Дніпропетровська прибуде посол Іспанії в Україні, він урочисто зустрінеться з діючим мером міста Іваном Куліченком стосовно двосторонньої співпраці.
Про це повідомляє видвння «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
О 18.00 в приміщенні Дніпропетровської міської ради відбудеться зустріч міського голови Івана Куліченка з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні паном Херардом Бугайо Оттоне та лауреатом Нобелівської премії з літератури паном Хорхе Маріо Педро Вергас Льоса.
«Мета візиту – обговорення двостороннього іспансько-українського співробітництва на місцевому рівні та знайомство з нобелівським лауреатом», – зазначається у повідомленні міськради.
Один з найвідоміших прозаїків Латинської Америки Херардо Бугайо Оттоне Варгас Льоса, який прославився викриттям військової та політичної диктатури, прочитає лекцію в університеті імені Альфреда Нобеля. У Дніпропетровську Варгаса Льосу удостоять звання почесного професора Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля та презентують письменникові його іменну медаль. Копію медалі, що розміщена на території університетської «Планети Альфреда Нобеля», вручать близько 10 ранку.
У ході свого візиту Варгас Льоса прочитає студентам університету імені Альфреда Нобеля лекцію. Послухати одкровення Нобелівського лауреата запрошено також і школярів. Супроводжувати нобелівського лауреата будуть посол Іспанії в Україні Херардо Бугайо Оттоне з дружиною, консул Посольства Королівства Іспанії в Україні Віктор Мурсія Гарсона та торговельно-економічного аташе, керівника консульського відділу Консульства Перу в Україні Хуана Оліваса Корнехо.
Під час зустрічі письменника зі студентами університету також відбудеться автограф-сесія.
Довідка. Хорхе Маріо Педро Варгас Льоса – перуансько-іспанський письменник, драматург, публіцист, політичний діяч. Дитинство провів у Болівії, де його дід працював консулом.
Перший роман Варгаса Льоси «Місто і пси» (La ciudad y los perros, 1963) викликав скандал, який в Лімі призвів до публічного спалення книги. За сюжетом твір зобразив «правдиву історію» військового училища ім. Леонсио Прадо, чиї дикі звичаї затаврували ганьбою всю перуанську вояччину.
Нобелівську премію у галузі літератури Льоса здобув у 2010 році, на той момент письменникові виповнилося вже 74 роки. Легендарну відзнаку прозаїк здобув “за детальний опис структури влади і за яскраве зображення повсталої, що бореться і зазнала поразки людини”.
В активі Варгаса Льоси понад 20 романів і повістей, збірників і п’єс. Його твори перекладені десятками мов і мають низку екранізацій.