За допомогу АТО на Дніпропетровщині судять чиновника

13.09.2016 09:00   -
Автор:

Громадського діяча, першого заступника голови Петриківської РДА Дмитра Недвигу звинувачують в тому, що у 2014 році він прийняв допомогу для військових від фермера, яку пізніше розцінили як хабар.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на «Вісті Придніпров’я».
Два роки тому, ще на початку війни на Донбасі, на території Петриківського району Дніпропетровської області роздислокувалась навчально-тренувальна база батальйону Дніпро-1 МВС України. Саме там готуються майбутні військовослужбовці на передову зону АТО, — повідомляє Громадське об’єднання АТН.
В той час керівництвом облдержадміністрації на Петриківський район було покладено допомогу та матеріальне забезпечення батальйону силами місцевих підприємств та громад.
Так і було: харчування, електрика, ремонтні роботи у казармах — все полягло на Петриківський район, що значно полегшувало службу та побут батальйону. Вся країна в той час та особливо Дніпропетровська область сконцентрувала ресурси для АТО.
Але СБУ у Дніпропетровській області ще в 2014 році розпочинає справу відносно державного службовця – першого заступника голови Петриківської райдержадміністрації Дмитра Недвигу щодо отримання неправомірної вигоди, який, «отримавши» кошти від місцевого фермера, що допомагав батальйону Дніпро-1, самостійно сплатив заборгованість батальйону за електрику через банківську установу, ще й додавши недостатніх кілька тисяч особистих коштів. При цьому, в справі фігурують всі докази — банківські квитанції та рахунки.
«Переконавши» фермера, який надавав кошти, що це не допомога військовим, а хабар, оперативники відкрили кримінальне впровадження про вимагання незаконної винагороди і тільки через рік провели обшуки, а ще через місяць надали підозру про незаконну винагороду за фактом коштів, перерахованих на сплату боргів батальйону.
Ні обшуки, ні подальші слідчі дії «результатів» не дали. Свідки по справі одноголосно свідчать про участь обвинуваченого чиновника у фінансуванні батальйону на той час, про це ж свідчать і банківські квитанції, що є у матеріалах справи. Але місцева обласна прокуратура вперто не бачить, що чиновник не тільки не збагатився коштами, а ще і докладав власних, щоб вирішувати питання з фінансуванням батальйону у складні часи.
Вже більше року — як держслужбовець відсторонений від посади та триває слідство, два роки – як відбувались ці події і рік, протягом якого відбувались безрезультатні оперативні провокації.