З ініціативи Філатова у Дніпрі вдвічі збільшать фінансування на Бюджет участі та ОСББ

04.12.2018 12:45   -
Автор:

У Дніпрі з ініціативи міського голови Бориса Філатова обсяг програми «Бюджет участі» зросте до 31,3 млн грн, а забезпечення програми співфінансування проектів ОСББ і ЖБК збільшиться до 38 млн грн.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради. Пропозицію очільника міста депутати підтримали під час засідання бюджетної комісії 4 грудня.
Необхідні зміни буде внесено до проекту бюджету міста на 2019 рік
«Ухвалив рішення збільшити Бюджет участі вдвічі, а співфінансування ОСББ – майже на 50 відсотків. Це дасть змогу членам територіальної громади активніше брати участь у розподілі бюджетних коштів», – написав міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у соцмережі.
Під час засідання комісії представники ОСББ зустріли новину схвально
Бюджет участі Дніпра нині сягає 16 млн грн. За умовами проекту, з міської скарбниці виділяють кошти на ідеї дніпровців у галузях соціального захисту, культури, освіти тощо.
Проекти, гідні бюджетного фінансування, визначають самі містяни – шляхом відкритого голосування. Загалом мешканці Дніпра – одні з найактивніших в Україні учасників партиципаторного бюджетування. Так, протягом трьох етапів програми у місті на реалізацію передали вже 170 суспільних ініціатив.
Крім цього, у мерії вдосконалять механізм виділення коштів на співфінансування проектів ОСББ і ЖБК. Серед імовірних рішень – проведення конкурсу ініціатив кілька разів на рік. Це створить більш якісні умови для домовласників і допоможе їм освоювати більше коштів, ніж вони встигають зараз.