Як у Дніпрі пройшов фестиваль «Студреспубліка»

11.07.2018 17:00   -
Автор:

Традиційно фестиваль «Студреспубліка» відбувся на Монастирському острові в останні вихідні червня. Кількість учасників сягала 350 чоловік, більшість з яких – вже досвідчені студреспубліканці.
Про це головний організатор фестивалю Микита Стецюк розповів в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Окрім дофестивальних заходів, на кшталт Фесту до дня захисту дітей, Квесту, Суботнику та Флешмобу, за які команди також отримували бали, на території самої «Студреспубліки» було проведено 25 додаткових субфестів. Учасники мали змогу вибороти бали для своїх команд у спортивних, інтелектуальних та творчих змаганнях. Варто зазначити, що унікальність Студреспубліки Dnepr Style та її несхожість на інші – саме в різноманітті факультативної діяльності», – сказав він.
Читайте також: Чим публічні консультації можуть допомогти Дніпру
Щодня політиками фестивалю обговорювались та висувались ідеї, впровадження яких мало на меті покращення життя громадян Студреспубліки. Були прийняті наступні законопроекти:
про посилення охорони території проведення СР;
про пожежну безпеку на території СР;
про поширення робочих місць для медичного персоналу з метою забезпечення охорони здоров’я громадян та гостей СР;
«Цікавим та ефективним нововведенням цього року стала організація судових процесів. Верховний Суддя Дніпровської Студентської Республіки вирішував спірні питання, приймав позиви та розглядав скарги, спираючись виключно на Положення СР та законодавство України. То ж, всі законопроекти політиків мають юридичне підґрунтя та готові до впровадження», – зазначив організатор.
За результатами дебатів та виборів, новим мером Студреспубліки Dnepr Style було обрано Гальцева Костянтина Олександровича, автора законопроекту про охорону здоров’я на СР, представника Дніпровської медичної академії.
Місця в магістраті було розподілено наступним чином:
● Манін Роман ДНУЖТ
● Рудь Влад ДНУ
● Ткаченко Миколай ДНУ
● Рашкевич Олександр ДМА
● Шерстюк Христина НМетАУ
● Кізима Олексій НГУ
● Кінебас Олександр УДХТУ
● Кононенко Юлія ДДАЕУ
● Баранчук Владислав ДМА
● Войченко Богдан УТДФ
«Поточні бали команд упродовж трьох днів підсумовувалися, але картина до останнього не була ясною, через те, що цьогорічний фестиваль вважається найнепередбачуванішим. Також, вперше за весь час проведення Студреспубліки злагодженість команди оргкомітету та співпраця з командами забезпечили випередження таймінгу в середньому на півтори години», – додав Микита Стецюк.
За загальним заліком переможні місця розподілилися наступним чином:
1 місце – Дніпровська Державна медична академія
2 місце – Дніпровський Національний університет ім. О. Гончара
3 місце – Український Державний хіміко-технологічний університет.
Отже, спільною думкою учасників на організаторів було єдине: Студреспубліка Dnepr Style 2018 пройшла дуже вдало, і всі сили, вміння та креативність будуть продемонстровані вже у серпні на Всеукраїнській Студентській Республіці.