Виконком Дніпра вчинив антиконкурентні дії, – АМКУ

14.04.2017 12:18   -
Автор:

Виконавчий комітет Дніпровської (Дніпропетровської) міської ради своїм рішенням від 19.02.2015 року № 129 «Про затвердження Правил приймання та скиду (водовідведення) стічних вод підприємств у систему каналізації м. Дніпропетровська» надав дозвіл комунальному підприємству «Дніпроводоканал» при порушені Правил приймання та скиду здійснювати розрахунок наданих послуг за невиконання приписів та рекомендацій; негайно припиняти скид стічних вод та стягувати плату з підприємств за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями; встановлення повторного факту перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин у стічних водах підприємств, що суперечить вимогам законодавства України. Такими діями виконавчий комітет Дніпровської (Дніпропетровської) міської ради створено умови суб’єкту господарювання для вчинення порушення конкуренційного законодавства.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу АМКУ.
Рішенням адміністративної колегії територіального відділення виконавчий комітет Дніпровської (Дніпропетровської) міської ради зобов’язано припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом шляхомприведення рішення виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради від 19.02.2015 року № 129 «Про затвердження Правил приймання та скиду (водовідведення) стічних вод підприємств у систему каналізації м. Дніпропетровська» у відповідність вимогам законодавства про захист економічної конкуренції.
Комунальному підприємству «Дніпроводоканал» Дніпропетровської міської ради рекомендовано припинити дії, які містять ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції, усунути причини виникнення цих порушень і умов, що їм сприяють, шляхомздійснення перерахунку плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями споживачу за місяць та скасування вимоги щодо побудови (реконструкції) локальних очисних споруд.
Рекомендації адміністративної колегії Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України комунальним підприємством «Дніпроводоканал» Дніпропетровської міської ради виконанні.