Втрат на 400 тисяч грн виявили у Дніпровському коледжі

07.08.2017 17:30   -
Автор:

Фахівці апарату Східного офісу Держаудитслужби під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Дніпровського державного коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури виявили порушення, що призвели до матеріальної шкоди, на суму понад 400 тис. грн.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Східного офісу Держаудитслужби.
Зокрема, у навчальному закладі коштом загального фонду безпідставно покрили комунальні видатки, пов’язані з наданням платних послуг (за проживання студентів у гуртожитках, навчання за контрактом), тоді як це мало здійснюватися коштом спеціального фонду. Через це з порушенням витрачено майже 274 тис. грн. Крім того, державні аудитори виявили покриття коледжем видатків фізичних осіб за спожиту ними електроенергію.
Бухгалтерська служба коледжу з порушенням законодавства виплатила працівникам зарплату, надбавки, матеріальну допомогу, відпускні загалом на 65 тис. грн, студентам – щорічну допомогу для придбання навчальної літератури, стипендії на суму 24 тис. грн.
Також у навчальному закладі понаднормово списали товарно-матеріальні цінності (матеріали, обладнання, інвентар) на 37 тис. грн.
За порушення законодавства з фінансових питань чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, навчальному закладу зупинено операції з бюджетними коштами.
Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.