Відбулася п’ята сесія Дніпропетровської обласної ради VII скликання (ФОТО)

30.07.2016 12:26   -
Автор:

Під час п’ятої сесії Дніпропетровської обласної ради VII скликання депутати внесли зміни до деяких попередніх рішень обласної ради. Зокрема, «Про обласний бюджет на 2016 рік», «Про Перспективний план формування територій громад Дніпропетровської області» (зі змінами), «Про Регламент Дніпропетровської обласної ради VII скликання».
Як розповіла голова фракції «Батьківщина» Антоніна Ульяхіна, депутати також розглянули питання щодо внесення змін до рішення обласної ради «Про постійні комісії Дніпропетровської обласної ради VІІ скликання» (зі змінами).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службуфракції «Батьківщина» в облраді.

Більшістю голосів затвердили мораторій на банкрутство Аульського водоводу. Тільки перед «ДТЕК Дніпрообленерго» борг підприємства становить 380 мільйонів гривень. Також тут виявлені збитки від зловживань більш ніж на 36 мільйонів гривень, у штаті були зараховані 130 «мертвих душ», які отримували зарплату. Протягом 8 років підприємство навмисне заганяли у банкрутство. Після зміни менеджменту обласна рада докладає максимум зусиль для відновлення діяльності Аульського водоводу. Також депутати проголосували за виділення додаткових грошей на ремонт доріг в області – близько 90 мільйонів. Комунальні підприємства отримали більше 50 мільйонів на енергозберігаючі заходи – пункти доочистки води, модернізації котелень, усунення витрат в системах водопостачання.
Містам Нікополю, Марганцю і Покрову виділили 38 мільйонів на запуск проекту з автономного опалення та переведення свого житлового фонду на індивідуальне опалення.
Додаткові кошти будуть спрямовані на будівництво водопроводів – 8 млн грн. 18 млн грн. – на благоустрій міст та сіл області – ремонт житлових будинків, освітлення вулиць, ремонт прибудинкових територій.

За пропозицією фракції «Батьківщина» до списку таких об’єктів внесені, наприклад, Новоселівськоий дитячий дошкільний заклад «Калинка» – капітальний ремонт зі здійсненням енергозберігаючих заходів, КЗ «Обласний госпіталь для ветеранів війни» – капітальний ремонт покрівлі, Борисівський фельдшерський пункт – поточний ремонт, будівництво стадіону КЗ «Дитячо-юнацька футбольна школа «Надія» Камянської міської ради.
Обласна рада виділила 5 млн грн. на підтримку проектів розвитку територіальних громад.

«Я, як заступник керівника бюджетної комісії, – говорить Антоніна Ульяхіна, – хочу сказати, що наша комісія дуже серйозно поставилася до роботи, відповідально готувалася до цієї сесії. Ми постаралися виділити кошти для тих об’єктів, які у цьому році будуть закінчені і здані в експлуатацію. Ми врахували пропозиції всіх фракцій».
ВО «Батьківщина» разом з фракціями Радикальної партії Олега Ляшка, Об’єднанням «Самопоміч», партією «Відродження» та об’єднанням «УКРОП» виголосили вимоги до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо зниження тарифів на житлово-комунальні послуги, підвищення розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії.
«Адже численні звернення громадян до нас, депутатів, – розповідає Антоніна Ульяхіна, – свідчать, що сьогоднішній рівень їх життя не відповідає навіть мінімальним потребам та не дозволяє забезпечити свої родини найнеобхіднішим».
Заплановане з 1 липня 2016 року збільшення розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, електрику та газ без одночасного вирішення питань забезпечення зайнятості населення та перегляду рівня мінімальної заробітної плати та інших соціальних стандартів, їх індексації, призведе до непомірного фінансового перевантаження на кожного мешканця та істотного зниження його рівня життя, підвищить соціальну напругу у суспільстві, а також сприятиме утворенню значної заборгованості населення перед організаціями, що надають житлово-комунальні послуги та здійснюють тепло – та енергозабезпечення .

«Ми, депутати Дніпропетровської обласної ради, звертаємось з проханням – на рівні Кабінету міністрів України прийняти рішення«Про врегулювання тарифів для населення на житлово–комунальні послуги»,яке зумовлено необхідністю недопущення падіння рівня життя населення, що відбувається на тлі росту безробіття з одного боку та підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги з другого», – сказала Антоніна Ульяхіна.