В уряді повідомили про новий механізм нарахування субсидій

03.12.2018 11:45   -
Автор:

Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови про монетизацію субсидій. Українцям доведеться відкрити нові рахунк в банки, куди нараховуватимуть кошти, а гроші списуватимуть для наданння знижки на оплату комуналки.
Про це розповів глава директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко, повідомляє Інтернет-видання, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ», з посиланням на “Znaj.ua“.
“Ми не змінюємо процедуру призначення субсидій. Одержувачу треба подати заяву в орган соцзахисту населення і дати дозвіл на обробку персональних даних банком. Потім відбувається електронний обмін інформацією між органом соціального захисту, Мінсоцполітики, банком і підприємством, яке надає послугу”, – зазначив Музиченко.
У Мінсоцполітики зазначили, що на кожного одержувача субсидій буде відкритий рахунок в банку, імовірно в “Ощадбанку”, куди зараховуватимуться кошти. За словами Музиченка, з цього рахунку гроші будуть списуватися для надання субсидій.
Якщо споживач економив та витратив менше, ніж йому призначили, різницю отримають на той же рахунок, а їх далі можна буде використати на будь-які інші цілі.
Все, що потрібно зробити отримувачам субсидій, це відвідати відділення банку і написати заяву, пояснюють в міністерстві.
“Споживач зможе користуватися цими грошима на власний розсуд. Але це можливо тільки при відсутності заборгованості за сплату комунальних послуг”, – повідомив Музиченко.
Додамо, повну монетизацію субсидій реалізують у три етапи. Перший розпочнеться уже з Ннового року.