В обласний кардіоцентр у Дніпрі закупили надсучасне обладнання за 60 млн грн (ФОТО)

29.11.2018 10:15   -
Автор:

Обласний кардіологічний центр у Дніпрі обладнали найсучаснішим ангіографом. Завдяки новітньому обладнанню можна проводити професійну діагностику судин та операції на серці.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ДніпроОДА.
Апарат придбали коштом Світового банку реконструкції та розвитку, а спеціалізоване приміщення обладнала Дніпропетровська ОДА. Canon Infinix-8000 – апарат нового покоління. Він дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин серця, мозку, нирок і всіх відділів аорти, допомагає чітко визначити область ураження та причину виникнення патології.
Раніше в кардіоцентрі могли допомагати лише хворим із судинними захворюваннями серця. Для обстеження ж інших органів поцієнтів направляли в лікарню Мечникова. Тепер комплексне обстеження можна провести тут, на місці, і за один сеанс.
За словами медиків, два ангіографи, які є в закладі, донедавна працювали в цілодобовому режимі за різними напрямками. Тепер один з них виділили винятково під екстрену допомогу при інфарктах.
Ангіограф не обмежений вагою пацієнта і здатний витримати більше 200 кг. Це важливо з точки зору навантаження на платформу при реанімації хворого. Сучасний апарат дозволяє синхронно працювати двом бригадам медиків – хірургам і реаніматологам.
Новий апарат покликаний лікувати інфаркти та інсульти, завдяки ньому можна встановлювати стенти. Ще одна з переваг – моделювання 3D зображення органів: це спрощуватиме роботу судинних хірургів.
Це найсучасніше обладнання в області для діагностики та оперативних утручань. Крім того, цьогоріч витратні матеріали для коронарографії та стентування обійшлися обласному бюджету у 60 млн грн. Жодна область не виділяє стільки коштів на лікування серцево-судинних захворювань.
Для пацієнтів нове обладнання нешкідливе: рівень опромінення дозволяє обстежувати навіть дітей.
Загалом цьогоріч обласним коштом закупили 44 одиниці обладнання на суму майже 200 млн грн.
У 2017-му для лікарень Дніпропетровщини придбали близько півсотні одиниць обладнання. Серед них – ангіографи, томографи, апарати штучного дихання, інкубатори для новонароджених.
Ангіографія – метод спеціального рентгенологічного дослідження судин різних органів. Він дозволяє точно оцінити структуру судин різного калібру, виявити зони звуження, порушення кровообігу, аномалії розвитку і патологію, діагностувати новоутворення.
Ангіографія найчастіше застосовується в кардіології, неврології та судинній хірургії.