В ніч на 30 листопада у Києві знов збиратимуть Майдан

25.11.2014 15:28   -
Автор:

29 листопада , о 21:00, у Києві розпочнеться «Ніч Пам’яті на Майдані». Саме такою пам’ятною акцією вирішили об’єднати студентство та молодь навколо стратегічно важливих для України питань.
Про це написала українська співачка та громадська активістка Руслана Лижичко у блозі, повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«В ніч з 29 на 30 листопада спільно з Нічною Вартою Майдану проведемо пам’ятну акцію на Майдані Незалежності біля Стелли. Саме в цю ніч рік тому мирний мітинг студентів на Майдані був жорстоко розігнаний, що викликало загальне невдоволення громадськості та нову хвилю ще більш масштабних протестів», – написала Лижичко.
Читайте також: Новообрані нардепи Дніпропетровщини виступатимуть на площі Героїв Майдану
Акція розпочнеться з символічного перегляду хронік Майдану і продовжиться у вигляді дискусій студентів та політичних експертів на теми, що стосуються подій в України і державотворення в умовах цих подій. Серед питань, що будуть підняти активістами до обговорення, особливої уваги потребуть напрямки щодо формування цілісного образу України, активація громадського суспільства, створення та єднання волонтерських рухів, контроль влади авторитетними громадськими представниками тощо.

На початку кожної години символічно звучатиме Державний гімн і Молитва зі священниками різних конфесій, після чого усі присутні вшановуватимуть пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

 Під час заходу відбуватиметься перегляд соціальних роликів, що викриватимуть корупційні схеми та механізми.
Низка сюжетів нагадає про кривавий розгін мітингувальників, в черговий раз ставлячи питання відповідальності за скоєний злочин. Відео хроніка також нагадає про події Революції Гідності, як платформи для побудови демократії.
Читайте також: Политический психолог: «Произошла декоммунизация и деленинизация Украины»