В Дніпропетровському історичному музеї відкрилася виставка «Україна понад усе» (ВІДЕО)

12.10.2015 17:07   -
Автор:

Виставка «Україна понад усе», присвячена Дню захисника України, стартувала в Дніпропетровському історичному музеї. Більше 150 предметів і документів розкажуть історію тих подій, мовчазними «свідками» яких вони стали, – революції на Майдані Незалежності в Києві та бойових дій в зоні АТО. Про це повідомила начальник управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Першина.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«Події на Майдані і конфлікт в східній Україні стали важливою частиною нашої історії. Наш народ виявив силу, мужність і гідність, ставши на захист своїх родин та домівок. Саме цьому подвигу присвячено День захисника України. Присвячена йому і виставка в історичному музеї», – зазначила Наталія Першина.
Читайте також: У Дніпропетровську відбудеться Марш учасників АТО
Серцем виставки стали артефакти, зібрані на Майдані незалежності підчас революції і в зоні АТО. Документи, прапори, військова форма, спорядження, патрони і зброя – все це передали музею на постійне зберігання. «Виставка працює до кінця жовтня. Але ми плануємо створити в музеї постійну експозицію. До неї увійдуть експонати цієї виставки та інші предмети із зони бойових дій», – розповіла Наталія Першина.
Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького знаходиться у Дніпропетровську на проспекті Карла Маркса, 18.
Читайте також: Как Днепр отметит День защитника Украины