На Дніпропетровщині військовослужбовців схопили під час одержання хабара

09.02.2016 16:59   -
Автор:

Протягом року посадовці військового комісаріату отримували від резервістів певну “винагороду” за оформлення та видачу їм військово-облікових документів, що надають можливість ухилитися від виконання військового обов’язку.
Під час проведення заходів, направлених на протидію корупційним проявам з боку службових осіб райвіськоматів, працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Дніпропетровській області викрили організовану злочину групу військовослужбовців, передає видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу відомства.
До складу групи входили чотири особи. Організував діяльність цього угрупування 64-річний колишній військовий комісар. Він залучив до злочинної схеми збагачення 39-річного комісара та 53-річного начальника відділу одного з районних військових комісаріатів (РВК), а також 39-річного місцевого мешканця.
Працівники РВК, достеменно знаючи, що серед резервістів та військовозобов’язаних є особи, які не хочуть проходити військову службу за призовом під час мобілізації та строкову військову службу, вирішили їм в цьому допомогти, але за певну “винагороду”.
Так, протягом року посадовці систематично вимагали та отримували грошові кошти в якості неправомірної вигоди від військовозобов’язаних та резервістів.
Під час досудового розслідування задокументовано неодноразові факти вимагання та отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 65 тисяч гривень.
При отриманні чергової суми зловмисники були затримані працівниками Управління захисту економіки Національної поліції Дніпропетровщини та військової прокуратури.
При проведенні санкціонованих обшуків у затриманих вилучено гроші загальною сумою понад 208 тисяч гривень. На вилучені кошти накладено арешт.
Всім затриманим особам оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), а також за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Кожному учаснику злочинної групи обрано міру запобіжного заходу: відносно військового комісара та посередника – тримання під вартою, у вигляді домашнього арешту – відносно 64-річного організатора та начальника відділу РВК.
На даний час матеріали кримінального провадження направлено до суду. Для кожного учасника корупційної схеми міру покарання визначить суд.
Читайте також: «Правий сектор» звернувся до мешканців Кривого Рогу