В Дніпрі пройде акція до Дня української мови

08.11.2019 11:15   -
Автор:

ВІ «Активна Громада» запрошує жителів українських міст, депутатів місцевих рад, представників місцевого самоврядування та ЗМІ взяти участь у всеукраїнській акції: “Розвивай українську! Щебечи солов’їною!” до Дня української писемності та мови. У Дніпрі вона пройде 9 листопада о 14.00 на Європейській площі, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на організаторів.
Традиційно, 9 листопада українці пишуть «диктант національної єдності». Однак, ВІ «Активна Громада» пропонує по-новому відзначити День української писемності та мови.
Під час акції учасники не тільки розгадуватимуть кросворд, але й напишуть свої улюблені українські слова. В результаті активісти дізнаються: яке місце займає українська мова в житті українців? які слова найбільше подобаються українцям та чому? як учасники акції бачать свою роль у збережені та поширені української мови? що вони вже роблять для розвитку мови та що вони готові робити далі?
Акція одночасно проходитиме у 25 містах у різних куточках України.
Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка».