В Днепродзержинске возможен новый виток противостояния

29.07.2014 15:34   -
Автор:

Завтрашняя сессия Днепродзержинского городского совета может вылиться в силовое противостояние. Об этом сообщил депутат от партии «Свобода» Виталий Куприй.
Как известно, завтра Виталий Куприй намерен обратиться к депутатскому корпусу с призывом отправить в отставку мэра города Станислава Сафронова. Как и предполагалось, он планирует привести с собой «группу поддержки». Однако, по его сведениям, мэр намерен препятствовать нахождению гражданских активистов в сессионном зале. Более того, Куприй заявил, что Сафронов планирует завести в сессионный зал своих людей – работников коммунальных предприятий и членов «спортивных» организаций. Об этом сообщает сайт “Кстати
В связи с этим депутат Виталий Куприй официально обратился в милицию Днепродзержинска с требованием вмешаться в ситуацию и не допустить силового противостояния во время сессии.
«Начальнику Дніпродзержинського МУ ГУ МВС України у Дніпропетровській області
Кравцову Р.О.
ЗАЯВА
Відповідно до ч.2 ст.34 Конституції України кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір.
Відповідно до ч.16 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесії ради проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством.
Відповідно ч.1 ст.92 Конституції України виключно законами України визначаються:права і свободи людини і громадянина, гарантії цих прав і свобод; основні обов’язки громадянина;
Таким чином, чинне законодавство надає право кожному бути присутнім на сесіях міської ради. Виключення може бути встановлено лише на підставі закону (а не підзаконного акту).
Повідомляю Вас про те, що в середу 30.07.2014 року більше 50 активістів нашої організації виявило бажання відвідати чергове пленарне засідання Дніпродзержинської міської ради. Але за моєю інформацією керівництво міста на чолі з мером Станіславом Сафроновим планує перешкоджати громадянам у доступі до зали пленарного засідання міськради на пл. Дзержинського, 2.
Для недопущення силового протистояння громади і влади, яке може привести до громадських заворушень в місті, прошу Вас забезпечити безперешкодний доступ громадян до сесійної зали міськради», – говорится в обращении общественной организации «Днепродзержинский правозащитный союз», лидером которой является Куприй.