Уперше за 20 років місто виділило квартири родинам ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14.12.2017 15:45   -
Автор:

14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з учасниками тих подій. Уперше за 20 років дві родини ліквідаторів отримали від міста ордери на нове житло.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Для мене цей день – знаковий. Адже уперше за 20 років ми вручаємо ліквідаторам ордери на квартири. Це – наш обов’язок. Зрозуміло, що у черзі стоїть ще багато людей. Та це – перший крок», – зазначив Борис Філатов. Очільник міста також вручив 20 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС пам’ятні медалі «Захиснику Вітчизни».
Сім’я ліквідатора Коновалова, що мешкає у гуртожитку Дніпропетровської клінічної психіатричної лікарні, отримала трикімнатну квартиру по вул. Мандриківській, 127. Родина Іванюшенко також зможе переїхати до власної трикімнатної оселі по вул. Калнишевського, 42.
Наразі у Дніпрі діє комплексна програма соціального захисту мешканців міста, в рамках якої, зокрема, ліквідаторам аварії на ЧАЕС надають матеріальну підтримку.
Так, за сприяння міського голови до річниці катастрофи у квітні поточного року 2,2 тис. інвалідам із числа потерпілих від аварії, а також вдовам і вдівцям загиблих мерія виплатила компенсацію на загальну суму понад 4,5 млн грн.
Ще майже 2 млн грн місто виділило на оздоровлення чорнобильців 2-ї категорії. Також понад 1 млн грн передбачили на лікування та придбання медикаментів.
Крім того, міською програмою для вдов і вдівців загиблих передбачено компенсацію за оплату послуг ЖКГ. Пільгу розміром у 500 грн щомісяця отримують 225 містян. Частково місто бере на себе витрати і з поховання померлих – 2,5 тис. грн.
Наразі у Дніпрі проживає понад 6,7 тис. постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Порівняно з минулим роком, їхня кількість зменшилася майже на 200 осіб.