У річницю створення батальйону «Кривбас» матері й дружини бійців звернулися до Президента

15.05.2015 15:22   -
Автор:

Сьогодні, 15 травня, у Кривому Розі відзначили річницю заснування батальйону «Кривбас», за цей час 45 його військовослужбовців загинули на полях битв в зоні АТО. Багато пропали безвісти, багато хто до цих пір заліковують рани. Матері й дружини бійців 40-го батальйону територіальної оборони «Кривбас» вимагають активізувати пошуки полонених.
Про це пише інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Вони звернулися до Президента України Петра Порошенка з вимогою взяти під особистий контроль питання про звільнення з полону бойовиків їх синів і чоловіків.
Бійців тримають в полоні вже 8 місяців, однак у жінок склалося враження, що їх синів і чоловіків списали, тому жінки день у день намагаються зробити все необхідне, щоб повернути своїх чоловіків у рідні домівки.
У полон потрапили:
• Карпов Олег Григорович
• Золотаренко Руслан Георгійович
• Тодосіенко Володимир Павлович
• Сугак Руслан Іванович
• Бондарчук Олег Вікторович
• Маркін Андрій Вікторович
• Доценко Віталій Вікторович
• Герасименко Микола Миколайович та ін.
З нагоди річниці створення «Кривбасу» його військовослужбовці зібралися біля стели з портретами загиблих в зоні АТО героїв, серед яких чимало їхніх товаришів по службі. Присутні вшанували пам’ять полеглих, які були посмертно нагороджені медалями «Кривбас. Мужність, честь, закон », а також медалями Української православної церкви« За жертовність і любов до України ». Ці нагороди отримали родичі загиблих захисників. Також священиком була відслужена панахида.
Читайте також: Порошенко сприяє реваншу Опозиційного блоку, – нардеп Денисенко
БТО «Кривбас» був створений 15 травня 2014 в той час, коли терористи в східних областях України захоплювали все нові території, несучи смерть і розруху в міста і села і їх потрібно було зупинити. До складу підрозділу увійшли справжні патріоти своєї країни, люди різних професій: сталевари, шахтарі, підприємці, інженери та інші.
За матеріалами: Первый Криворожский