У міськради Дніпра затягують оприлюднення тексту «Кодексу поведінки», – громадськість

16.04.2018 14:30   -
Автор:

Активісти Дніпра стурбовані тим, що з 22 березня до сьогоднішнього дня не було оприлюднено додатків до проекту рішення «Про затвердження Кодексу поведінки» міської ради.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на ГО «Інститут реформ та інновацій».
Така неквапливість авторів проекту рішення можуть стати причиною того, що ці документи будуть недієвими та їх прийняття не матиме ніякого сенсу.
Оскільки активісти не мають тексту проектів, то не можуть подати до них пропозиції.
«Оскільки з 22 березня по сьогодні, 16 квітня не було оприлюднено додатки до проекту рішення «Про затвердження кодексів поведінки», наші експерти не мають змоги вивчити його і вказати на можливі неточності, надати свої пропозиції до цих документів. У той же час, проект рішення внесено в порядок денний 31-ї сесії міської ради, що має відбутися вже 25 квітня. Таким чином, у наших експертів залишається менше тижня для аналізу проекту рішення і направлення авторам своїх пропозицій. Інакше, автори просто фізично не встигнуть їх опрацювати.
Враховуючи такі обставини, у нашої громадської організації не залишається вибору, окрім як вимагати негайного оприлюднення повного тексту проекту рішення та закликати депутатів відхилити цей проект в постійних комісіях і на сесії міської ради та запропонувати авторам доопрацювати його до наступної сесії.
Також хочемо наголосити, що ці дії працівників міської ради шкодять взаємній співпраці органів місцевого самоврядування та громадських активістів», – йдеться у повідомленні.