У міськраді обіцяють розслідувати незаконне закриття 21 школи в АНД районі

08.02.2016 16:13   -
Автор:

У мерії вже створено експертна комісія, яка проведе службове розслідування дій начальника відділу освіти АНД району Людмили Темченко. Через дії чиновниці у районі наразі не відвідують заняття 12 тис. дітей. Навчально-виховний процес у школах району відновлять вже 11 лютого.
Про це на брифінгу заявила в. о. начальника управління освіти та науки міськради Людмила Чернишова, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
«Карантин, введений через харчування, незаконний. Тому що на перший план ми ставимо навчально-виховний процес. Щодо того, одна фірма припинила харчування, а інша повинна почати здійснювати харчування – для цього і є управління освіти, яке проводило тендерну закупівлю і повинно створити відповідні умови. Діти не повинні бути закладені в розбірки або непрофесіоналізм дорослих людей», наголосила Людмила Чернишова.
За словами Чернишової, за фактом незаконного припинення навчання вже підготовлені та направленні документи до обласного управління захисту економіки та до обласної прокуратури щодо відкриття кримінального впровадження за фактом. Крім того, санітарний стан харчоблоків шкіл АНД району окремо перевірить санепідстанція.
Читайте також: У Дніпропетровську обіцяють масштабне оновлення Привокзальної площі
«Оскільки потреби у введенні додаткових канікул у навчальних закладах АНД району на 6 лютого 2016 року не було, сьогодні вранці під головуванням в.о. заступника міського голови Олени Молошної проведено розширену нараду, на якій зроблено акцент на законності припинення навчального процесу в 21 навчальному закладі АНД району – законність розпорядження і наказів по загальноосвітніх навчальних закладах», – повідомила Людмила Чернишова.
Службове розслідування щодо дій начальниці відділу освіти АНД району проведе експертна комісія, яку створили у міськраді. До її складу увійшли представники відділів освіти інших районів, обласного департаменту освіти і науки та батьківська громадськість.
Читайте також: В Днепропетровске жильцы многоэтажки стали заложниками монополиста