У мешканців Дніпра повернувся інтерес до книжок, – Наталія Шелест

23.10.2017 18:15   -
Автор:

У мешканців міста повернувся інтерес до читання, є бажання знайомитися з новинками літератури, але для задовольняння інтересів читачів бракує коштів.
Про це розповіла в ефірі 51-го телеканалу виконуючий обов’язки заступника директора Дніпровської центральної міської бібліотеки Наталія Шелест, повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
За її словами, головними перевагами місцевих бібліотек залишаються саме книжковий фонд, безкоштовність та професійність.
«Єдине місце, де може прийти громадянин, громадська організація, гурток або обговорити проблеми з тими ж представниками міської влади, або представниками міністерства, або фахівці із закордону, літератори і наші, і з Києва, Львова. Слабкі – це фінансування», – заявила вона.
«Жалкуємо про те, що на ринку вже є книга, а у нас її ще немає. Поки тендери пройдуть, час сплине і у нас немає цих книжок. Що потрібно мешканцю Дніпра? Це нові книги різних форматів. Але в традиційному вигляді і за цим приходять сьогодні в бібліотеку. Сьогодні повернувся потяг до читання. Молодь приходить і трясе бібліотекарів: де книжки, де нові книжки? Інколи свої прочитали і приносять, дарують, щоб було на поличках», – наголосила Наталія Шелест.