У мерії Дніпра вирішили проголосити 2017-й роком ІТ

29.12.2016 14:21   -
Автор:

29 грудня в. о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило провела круглий стіл на тему «Рік ІТ-заходів у Дніпрі». Про успіхи міста у впровадженні електронних інновацій та плани на майбутнє в цій сфері говорили з представниками ІТ-спільноти.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-служби міськради.
«Місто прагне бути платформою для різних інновацій, постійно запускати стартапи та нові проекти. Ми підтримуємо їх, як можемо», – зазначила Яніка Мерило. Виконувачка обов’язків заступника мера наголосила, що для Дніпра дуже важливо поліпшувати інвестиційний клімат. Директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко також упевнений: місто має активно працювати над цим та не заважати підприємцям. «Наступний рік агентство хоче оголосити для себе роком ІТ. Також у планах – реєстрація перспективного для Дніпра індустріального парку. Необхідно обговорювати це питання з бізнес-спільнотою», – повідомив Володимир Панченко.
Цьогоріч мерії Дніпра вдалося впровадити низку сучасних електронних проектів. Серед розробок, які підвищують рівень комфортності життя дніпрян, зокрема, програма «Відкритий бюджет» з інтерактивною картою, на якій позначені всі ремонти та їхня вартість, і сервіс Navizor, який стежить за станом доріг. Також 29 грудня в Дніпрі запрацювала перша в місті електронна черга в лікарні. Крім того, місто першим в Україні запускає проект виклику вогнеборців-волонтерів. За словами Яніки Мерило, вже з’явився перший пілотний макет цієї новації. Разом з тим, учасники круглого столу переконані – найновіші розробки слід запроваджувати у школах і вишах. Також, на думку фахівців, дуже важливо налагодити якісний та продуктивний документообіг в електронному форматі.