У Дніпрі допоміжні приміщення в будинках передадуть ОСББ

26.09.2019 10:30   -
Автор:

У Дніпровській міській ради створять спеціальну комісію, яка визначатиме статус допоміжних і нежитлових приміщень у багатоквартирних будинках комунальної власності. Таке рішення депутати ухвалили під час 48-ї чергової сесії міськради, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
Одне і те саме приміщення у багатоквартирних житлових будинках може мати статус допоміжного або бути самостійним об’єктом цивільно-правових відносин і прирівнюватися до нежитлового. Через це між ОСББ та міською радою виникають спірні питання. Раніше організації співвласників зверталися із цим до суду.
Аби надати можливість налагодити усе мирно, депутати ухвалили рішення «Про врегулювання питання розмежування допоміжних і нежитлових приміщень в багатоквартирних житлових будинках міста Дніпра».
Зокрема, рішенням сесії створюється спеціальна комісія, до якої також входитиме представник об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Комісія, у разі виникнення спірних питань, здійснюватиме обстеження приміщення, за результатами якого складатиме висновок про його правовий статус.
У разі незгоди співвласників багатоквартирного будинку з рішенням, комісія може звернутися до департаменту по роботі з активами міської ради для проведення незалежної будівельної експертизи. У свою чергу департамент є замовником такого оцінювання та оплачує його проведення.
Завдяки роботі цієї комісії допоміжні приміщення у будинках комунальної власності передадуть в управління ОСББ, а нежитловими приміщеннями й надалі опікуватиметься міська рада.