У Павлограді хлопці утворили громадське об’єднання «Проведу додому»

23.02.2015 20:12   -
Автор:

Вони не банда і не спецзагін. Вони не беруть участі у різних розбірках, сімейних сварках чи інших конфліктах. Основне їх завдання — щоб ви спокійно дійшли додому у темний час доби.
Вони — молоді хлопці, котрі об’єднались у групу під назвою «Проведу додому», повідомляє tv-news.dp.ua.
«Десь починаючи із жовтня місяця в Павлограді почастішали випадки пограбувань жінок на вулиці у темний час доби. І ми вирішили, що таке більше не повинно продовжуватись. Це ненормально, коли жінка боїться іти з роботи, забрати дитину із секції чи сходити в магазин після заходу сонця», — розповідає керівник групи Дмитро Вілюков.
Читайте також: В Днепропетровске стартовала акция «Безопасный город»
Хлопці намагаються ходити по двох. Але зараз їх поменшало. Дехто пішов захищати Україну в зону АТО.
Але, як запевнив Дмитро Вілюков, на випадок чого у них є чим захищатись.
Всі учасники групи пройшли перевірку в міліції.
«Міліція знає про нас. Вони нас перевіряли. Я ходив до міського відділу міліції, спілкувався із начальником. Обговорили що ми можемо робити, чого не можемо Волонтери перевіряються через міліцію . Приносимо ксерокопії паспортів. Вони по своїх базах перевіряють все. Нам дали номери телефонів для більш швидкого контакту із ними у випадку чого. Коли якась підозріла ситуація . Наше основне завдання — ми зустріли жінку і провели. Ми нікуди не втручаємось. Але ми можемо там побачити щось підозріле і зателефонувати до міліції «,— розповів Дмитро Вілюков.
Волонтери притримуються чітких правил — вони не заходять у квартиру чи приватний будинок, не зустрічають нетверезих жінок.
Група створена два місяці тому. Більше звернень було до Нового року. Після Нового року стали менше звертатись. Хлопці пов’язують це із тим, що про них ще мало знають. А тому планують популяризувати свою діяльність. Найближчим часом розклеять по місту листівки.
Аби замовити провожатого, оптрібно зайти у їх групу «ВКонтакте» і зателефонувати за вказаним там номером. Виртуальное казино предлагает игровые автоматы онлайн бесплатно и без регистрации.
До речі, у Києві теж можуть провести додому, але там ця послуга лише за платню. В Павлограді ж це роблять на волонтерських засадах.