У Кривому Розі радник Коломойського зустрінеться зі студентами

09.12.2014 17:59   -
Автор:

Завтра, 10 грудня, у Кривому Розі відбудеться зустріч радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Трейгермана зі студентами Криворізького національного університету задля вирішення конфліктної ситуації.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Нагадаємо, що два виші хочуть змінити систему роботи та вийти зі структури Криворізького національного університету.
Рішення поновити самостійну діяльність Криворізький педагогічний інститут та Криворізький економічний інститут вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана» прийняли на початку жовтня. Наразі обидва виші є частиною Криворізького національного університету.
Реорганізація та створення спільної структури мала на меті створення єдиного освітнього центру у Кривому Розі, підвищення зарплат викладачам, а також модернізацію технічної бази новоствореного вишу.
Проте, на думку педагогічних колективів, з обіцяного мало що здійснилося. Саме це й викликало незадоволення викладачів і студентів, зокрема, Криворізького педагогічного інституту та Криворізького економічного інституту вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана». З ініціативою відокремлення від загальної структури Криворізького національного університету група активістів звернулась до керівництва облдержадміністрації.
Крім того конфлікт ускладнився через ситуацію, що виникла внаслідок переїзду Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського.
Близько 200 студентів економічного інституту Криворізького національного університету мітингували проти передачі навчального корпусу по вулиці Семашко Донецькому національному університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського в Кривому Розі, називаючи це рейдерським захватом. Студенти вважають, що без навчального корпусу по вулиці Семашко вуз не отримає ліцензію і не зможе увійти до складу КНЕУ.
Після спілкування зі студентами у головному корпусіКриворізького національного університету відбудеться зустріч Бориса Трейгермана з керівництвом Криворізьких та Донецького вишів.