У Дніпропетровську волонтери нагородили ще 18 учасників АТО власною нагородою (ВІДЕО)

16.07.2015 08:29   -
Автор:

У Дніпропетровську волонтери нагородили групу бійців-учасників антитерористичної операції власними нагородами – відзнаками «Народний герой України».
В обласній лікарні імені Мечникова волонтери нагородили цією відзнакою бійця 93-ї механізованої бригади, захисника Донецького аеропорту Олександра Мосулегу, передає “Радіо Свобода“.
Уродженця Кіровоградщини, пораненого поблизу Донецького аеропорту 49-річного військовослужбовця тільки нещодавно перевели з реанімації до лікарняної палати. Чоловік має важкі ураження кінцівок та живота, за прогнозами лікарів, його лікування триватиме ще не менш як півроку. Він пішов в АТО добровольцем, на вежі в аеропорту загалом провів понад 30 днів.
Неформальний орден бійцеві вручили просто в коридорі лікарняного відділення, у присутності його бойових товаришів, дружини й доньки.
Читайте також: Депутаты Днепропетровского облсовета собрали почти 250 тыс грн для раненых
Цього ж дня, в середу, 15 липня, у Дніпропетровську відзнаки «Народний герой України» отримали ще 17 людей – як військовослужбовців, так і цивільних, зокрема троє військових медиків та військовий капелан.
За словами волонтерів, на створення відзнаки «Народний герой України» вони пішли через те, що процес нагородження героїв АТО державою часто довготривалий і ускладнений бюрократією.
Орден «Народний герой України» у вигляді срібного тризуба ініціювали волонтери – кияни Андрій Боєчко та Дмитро Щербаков. Назвати прізвища українських героїв, гідних цієї нагороди, вони запропонували користувачам соцмереж. Усю інформацію про людей, яких збираються нагородити, кажуть волонтери, вони ретельно перевіряють. Серед нагороджених, зауважують вони, немає політиків, партійних діячів тощо.
Нагорода виконана у двох модифікаціях: для воїнів – червоно-чорна стрічка на колодці зі срібним тризубом, а для волонтерів та медиків – синьо-жовта стрічка на колодці зі срібним тризубом.
Загалом цей недержавний орден уже отримали майже 70 українців – учасників АТО, волонтерів, медиків, дехто посмертно був удостоєний цієї нагороди.
Читайте також: Криворожские танкисты обратились к Порошенко с требованием о демобилизации (ВИДЕО)