У Дніпропетровську створять унікальну диспетчерську швидкої

28.11.2014 14:33   -
Автор:

Незабаром дніпропетровці зможуть користуватися послугами унікальної диспетчерської швидкої меддопомоги.
Про це під час прес-конференції повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Македонський, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Ігор Македонський розповів, що незабаром у Дніпропетровську відкриється і почне функціонувати унікальна диспетчерська служби швидкої медичної допомоги. Проект був розроблений дніпропетровськими вченими і його вартість у десятки разів нижче зарубіжних аналогів.
«Департамент охорони здоров’я приділяє значну увагу впровадженню телекомунікаційних технологій. Найближчим часом ми станемо свідками відкриття центральної диспетчерської, яка буде здійснювати зв’язок за номером «103» безперебійно і в найкоротші терміни. При цьому у кожного водія або лікаря служби швидкої меддопомоги буде спеціальний планшет, на який він буде отримувати необхідну інформацію про виклик. У нас буде можливість щохвилини відстежувати рух автомобіля», – зазначив він.
Також Ігор Македонський розповів, що у деяких медзакладах регіону введені в експлуатацію мережі доступу за технологією Wi-Fi. Це військовий госпіталь, дитяча обласна лікарня. На черзі – Дніпропетровська міська лікарня №4 та №16, онкологічний центр на вул. Гавриленко.
«Для медичних працівників цей крок дуже істотний, тому що він дозволяє їм мати постійний доступ до бази даних пацієнтів, а також більш ефективно вести роботу. Для пацієнта, в свою чергу, це можливість у будь-який момент ознайомитися з новинами, переслати повідомлення своїм близьким і просто мати активний зв’язок із зовнішнім світом», – сказав він.