У Дніпропетровську стартує всеукраїнська акція “Стрічка пам’яті”

28.04.2015 09:00   -
Автор:

У Дніпропетровську депутат міської ради Олена Бочарнікова під час круглого столу 27 квітня за участю представників політичних партій та громадськості презентувала нову стрічку, яку кожен бажаючий в знак пам’яті і поваги до Героїв, які поклали життя захищаючи свою Батьківщину, зможе одягти на свято Перемоги (8 – 9 травня).
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ГО “Майдан-Січеслав”.
Голова організації ветеранів України Анатолій Клешня заявив, що ветерани готові вдягти дану стрічку на День Перемоги, але забрати у ветеранів, яких, на жаль, в Дніпропетровську залишилось лише 1338 осіб, право носити георгіївську стрічку ми не маємо права.
Учасники круглого столу дійшли згоди, що це є право ветеранів на символи минулої війни, але також винесли пропозицію – запропонувати ветеранам одягнути нову «Стрічку пам’яті».
Член ГО “Майдан-Січеслав” Вероніка Коміссар в своєму виступі наголосила і звернула увагу усіх присутніх, що ця стрічка має бути не лише знаком перемоги, вона має бути наповнена цінністю – цінністю пам’яті загиблих Героїв, має стати для кожного українця символом поваги до ветеранів.
Звернувшись до депутата Бочарникової, вона запропонувала приділити більше уваги популяризуванню даного символу серед молоді міста, бо саме від молоді залежить те, яке буде майбутнє країни.
За її думкою, зміна символів у сучасному українському суспільстві стане суттєвим поштовхом до оновлення національної свідомості.
Більшість присутніх підтримала ідею оновлення символу Перемоги у Другій Світовій війні та було вирішено підняти Акцію під назвою «Захиснику Вітчизни – пам’ять та слава» до Всеукраїнського рівня.
Стрічки, які є символом Перемоги, можно буде безкоштовно отримати у приміщенні Дніпропетровської міської ради, а також у будні з 10:00 до 18:00 в офісі ГО «Майдан Січеслав» ( пл. Героїв Майдану 1, офіс 142).