У Дніпропетровській ОДА вперше зібралася новостворена Рада ветеранів АТО/ООС

14.11.2019 11:15   -
Автор:

У Дніпропетровській ОДА відбулося перше засідання Ради ветеранів АТО/ООС при облдержадміністрації. До неї увійшло понад 40 громадських організацій та спілок. Рада сприятиме оперативному та ефективному вирішенню питань воїнів та їхніх родин, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
До Ради ветеранів АТО/ООС при Дніпропетровській ОДА увійшло понад 40 громадських організацій та спілок. Це об’єднання військових, сімей загиблих та зниклих безвісти, капеланів, волонтерів.
«Ми проводимо навчання з тактичної медицини для добробатів та ЗСУ. Інструктуємо населення про мінну небезпеку в зоні АТО/ООС. А ще – організуємо патріотичні уроки в школах, – розповів голова спілки учасників АТО Верхівцевого Роман Басанський. – За минулі роки ми звикли викручуватися за допомогою волонтерів, своїми силами. Маю сподівання, що з появою нової Ради все зміниться».
Учасники ради ветеранів розділяться на комітети, кожен з яких відповідатиме за конкретні питання ­– реабілітація, виділення землі, соціальна допомога. Прохання та пропозиції передаватимуть до профільних департаментів ОДА, які допоможуть у вирішенні проблем.
«Питань дуже багато. Наприклад, фінансова підтримка бійців, які їдуть на міжнародні змагання «Ігри нескорених». Виділення житла для АТОвців, які стоять в черзі, – розповів заступник голови ГО «Батальйон національного захисту «Кривбас» Андрій Яременко. – Хочемо налагодити діалог. Раніше підхід був такий: ви пишіть – ми подивимося. Покладаю на нову Раду великі надії».
Планується, що Рада ветеранів АТО/ООС при Дніпропетровській ОДА збиратиметься раз на два місяці. Комітети – частіше.