У Дніпродзержинську вимагають відставки мера, строк якого на посаді і так закінчується восени (ВІДЕО)

06.07.2015 22:19   -
Автор:

На площі біля міської ради мітингарі збирають підписи за відставку мера. Кажуть, що вже відгукнулися близько 5 тисяч людей. Активісти запевняють, що тут вони представляють інтереси громади. Хоча одразу кидається у вічі значна кількість політичної символіки пропрезидентської політичної парті, передає 9 канал.
«Говорят, что здесь народный Майдан», — «Говорят», — «Почему партийная символика?» — «Ну-у-у… Не могу вам ответить на этот вопрос».
Хоча в штабі дніпродзержинського майдану запевняють, що даний захід не прив’язаний до жодної з партій — на площу приходять усі бажаючі. Їхня вимога по відставці мера на дату виборів майже не впливає — все одно восени добігає кінця п’ятирічний термін перебування Станіслава Сафронова на посаді мера. Але це активістів не бентежить.
«Перевыборы все равно будут в октябре. Но он будет отстранен от должности, будет назначен человек, временно исполняющий обязанности. И все вопросы в городе не будут решаться единолично», — каже Олександр Дорош, комендант дніпродзержинського майдану.
«Что даст отставка мэра, если у него все равно перевыборы?» — «Ничего. Ничего не даст. Система не меняется», — «Почему вы тогда требуете отставки?» — «Ну, как. За город обидно, что творится. Дороги, свалки, мусорник…»
На площі, крім пропрезидентських активістів, в палатках інших кольорів присутні прихильники ще двох політичних сил, але вони мітингують без символіки. Одна з них вимагає люстрації, а інша — підтримує чинного мера.
«Как бы и так в стране война. Мы хотим, чтобы люди все были мирно, а не ссорить людей, не определять кто хороший, кто плохой. Люди наоборот должны сейчас вместе держаться, одной силой быть. В октябре и так будут выборы», — говорить Дмитро, підтримує діючого мера.
Міський голова Станіслав Сафронов від коментарів відмовився — послався на зайнятість. Хоча виразив готовність це зробити через кілька днів.