У Дніпрі збирають новий склад молодіжної ради

12.09.2016 15:01   -
Автор:

Активну молодь Дніпра запрошують приєднатися до молодіжної ради при міському голові. Нова рада 8-го скликання об’єднає представників студентських і громадських організацій міста.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-сдужбу міськради.
Потрапити до лав молодіжного правління можуть активісти віком від 14 до 35 років. У мерії наголошують: головне – залучити до роботи якомога більше активної молоді Дніпра, яка справді хоче працювати на благо рідного міста, незалежно від своїх політичних вподобань. «У нас місто молоді. Тому дуже хочеться, щоб якомога більше молодих людей з бажанням та ідеями приходили до нас. Щоб вони могли реалізовувати ці ідеї. А ми б допомагали їм це робити», – сказала радник мера Одарка Біла. Вона також зазначила, що для поліпшення роботи ради нового скликання було вивчено попередній дніпровський досвід та напрацювання інших країн.
Процедура зарахування до нової молодіжної ради буде більш простою. Зокрема, громадські організації в ній матимуть представника. До ради входитиме безпосередньо організація, а не її голова. Ще одна новація – у молодіжної ради Дніпра не буде голови та заступників. У новому комітеті буде лише головуючий, який вестиме сесії. Новий склад молодіжної ради також матиме ширші повноваження, ніж попередній.
Відповідно до розпорядження міського, відомства мерії мають сприяти роботі молодіжної ради. Також, за словами голови молодіжної ради попереднього скликання Сергія Кривогуза, для нового складу ради проводитимуть виїзні тренінги.
Подати документи на вступ до молодіжної ради нового скликання можна за адресою: просп. Д. Яворницького, 75, міська рада, 3 поверх, каб. 320. Їх прийматимуть від сьогодні і до 26 вересня включно. Для набуття членства в молодіжній раді необхідно подати до її організаційного комітету заяву на вступ, копію положення (статуту) і протокол відповідного органу з рішенням про вступ до молодіжної ради. Громадським організаціям необхідно підтвердити наявність у своїх лавах не менш як 20 осіб, а також надати фото- і відеоматеріали про свою діяльність.
Зазначимо, що вперше молодіжна рада при міському голові була скликана ще у 2000 році. Разом з тим, попередній, 7-й склад ради, збирали переважно за політичним принципом. Нагадаємо також, що з осені минулого року голова молодіжної ради не входить до складу виконкому мерії