У Дніпрі затвердили правила поводження із зеленими насадженнями

26.09.2019 18:00   -
Автор:

Депутати міської ради Дніпра під час чергової сесії затвердили правила поводження із зеленими насадженнями у місті. Вони створювалися на основі науково-методичних рекомендацій, розроблених науково-дослідним інститутом біології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, з урахуванням специфіки умов зростання дерев і чагарників у Дніпрі.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
У затвердженому документі прописані основні принципи, яких необхідно дотримуватися при збереженні чи створенні зелених зон. З-поміж іншого, йдеться про необхідність оцінювання, зокрема, умов зволоження і теплового режиму тієї чи іншої ділянки. Також прописані загальні вимоги до асортименту дерев і чагарників для парків, скверів, вулиць, бульварів, прибудинкових територій, внутрішньоквартальних скверів, лікарень чи закладів освіти тощо.
У правилах посадкових робіт прописані строки та умови їх проведення; вимоги до висадкового матеріалу, підготовка місць для нього; догляд за саджанцями вже після садіння. Водночас норми забезпечення необхідних умов для зелених насаджень включають: догляд за ґрунтом, обрізування рослин, правильний полив, а також пильнування за старими та особливо цінними деревами.
Контролюватиме сферу поводження із зеленими насадженнями, а отже і дотримання згаданих правил, департамент парків і рекреації Дніпровської міської ради. А ті, хто їх порушуватимуть, нестимуть адміністративну відповідальність, передбачену законом.