У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих десантників та екіпажу Іл-76

15.06.2017 10:22   -
Автор:

14 червня, у день третіх роковин загибелі десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та екіпажу Іл-76, біля пам’ятника Василю Маргелову у Дніпрі відбувся мітинг пам’яті та шани героїв. До заходу долучилися рідні, друзі, побратими загиблих та військові. Цього вечора поіменно згадали кожного із 49 військовослужбовців, які перебували на борту збитого літака.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Тяжкий і сумний день. Ця зумисна трагедія стала найзначнішою з початку антитерористичної операції та найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період незалежності країни. Ці хлопці були одними з перших, хто пішов в АТО захищати свою батьківщину. Вони – найкращі, дякуємо їхнім батькам, що виховали справжніх синів України, які героїчно виконали свій обов’язок. Слава нашим героям!» – сказав в. о. начальника управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Сергій Звірко
Всі присутні поклали квіти до пам’ятника. Капелан Української Православної церкви Київського патріархату, протоієрей Дмитро Поворотний разом із духовенством провів молебень за упокій загиблих. «Збитий ворогом літак був актом залякування, щоб ми зневірилися, але цього, на щастя, не сталося. Головний урок, який ми всі повинні винести, – сум і туга не мають паралізувати нашу волю, ми повинні з відкритим серцем дивитися у майбутнє, тому що за нього вже заплачено таку велику ціну», – сказав Дмитро Поворотний.
Пам’ятний вечір завершився запуском у небо 49 ліхтариків.
Нагадаємо, вночі 14 червня 2014 року терористи збили військово-транспортний літак Іл-76 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних сил Збройних сил України при посадці в аеропорту «Луганськ». На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу.