У Дніпрі вшанують пам’ять загиблих у літаку ІЛ-76

14.06.2018 10:00   -
Автор:

Сьогодні, 14 червня, на меморіалі біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації вшанують 4 річницю з дня загибелі бійців в літаку ІЛ-76 над Луганськом.
Про це організатор заходу Тамара Мудрак розповіла в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Ми проводимо вже це 3 раз. Беруть участь громадські активісти, підключилася Громадська рада при обласній державній адміністрації, долучилось і Управління з питань учасників АТО Дніпровської міської Ради і Юлія Дмитрова. Ми намагаємось зробити цей захід єдиним, не хочемо розділятись на місто, район, область. Біда в Україні одна, нам вдається це робити дуже дружно», – сказала вона.
Дніпровська поетеса Наталія Гейман на заході читатиме вірш про 49 життів, що пішли у небо. Вшанувати пам’ять прийдуть біля 30 сімей загиблих з Дніпра.
«Радує, що люди досі нам допомагають. Жіночка, учасниця Революції Гідності, яка гарно шиє сукні, майстриня, вона принесла нам маки. Домовились, нарізали гілочок старих, зламаних, десь збіглися, сплели оцю гірлянду з 49 маків, які символізують цю трагедію. Також у небо буде випущено 49 білих голубів. Потім ми переходимо до зали, буде презентація книги про луганський аеропорт та луганську трагедію», – додала організатор.