У Дніпрі відбувся 74-й легкоатлетичний пробіг «Миля миру»

22.10.2018 12:15   -
Автор:

Минулої суботи у Дніпрі відбувся традиційний легкоатлетичний пробіг «Миля миру». Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
У ньому взяли участь близько тисячі спортсменів та любителів, зокрема, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти закладів вищої освіти, технікумів та професійно-технічних училищ, любителі бігу, ветерани спорту та діти з особливими потребами, які виховуються у сім’ях і проходять соціальну адаптацію у благодійному фонді «Серця неспокійні».
Цей захід проводиться вже 74 роки – з 1944-го. Спочатку пробіг присвячували річницям визволення міста (від фашистських загарбників. – Ред.). Але у 1995 році ООН на честь свого 50-річчя провела по всьому світу естафету «Дві милі миру», пробіг у Дніпрі тепер має більш широке значення. Цього разу участь прийняли близько тисячі учасників.
Забіг проводили на декілька дистанцій: 500 метрів (для учасників з особливими потребами), 1000 метрів, 1500 метрів та 3000 метрів.
«Миля миру» у Дніпрі з 1944 року не переривалася. Традиційно ідея забігу така, що спорт можливий лише у мирному місті. Це – своєрідна подяка від спортсменів за мирне небо над головою.