У Дніпрі розпочався ІІ етап конкурсного відбору на посади директорів шкіл

15.08.2018 13:36   -
Автор:

У середу, 15 серпня, у Дніпрі розпочався ІІ етап конкурсного відбору на вакантні посади керівників комунальних закладів загальної середньої освіти міста. Конкурс проводитиметься для 144 закладів відповідно до графіка. Для 129 шкіл відбір влаштують уперше. Ще для 15-ти, у яких з різних причин не було обрано директора в рамках І етапу, конкурс проведуть удруге.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
«Сьогодні, у перший день другого етапу, оголошено конкурс у 7 навчальних закладах, на вакантні посади в яких претендує 8 осіб. Ми плануємо, що до жовтня конкурсний відбір буде завершено. В рамках І етапу було обрано керівників для 14 комунальних закладів загальної середньої освіти», – зазначила начальник відділу кадрового та організаційно-документального забезпечення управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Шовкова.
Читайте також: Оппоблок в Днепре потребовал от Минкультуры остановить разрушение системы библиотек
Серед вимог до претендентів – вільне володіння українською мовою, наявність відповідної освіти та стажу педагогічної роботи не менше 3 років, а також надання мотиваційного листа й перспективного плану розвитку навчального закладу, на посаду в якому претендує кандидат.
«Ми хочемо побачити від кандидатів креатив, який відповідатиме вимогам сучасності, а саме – концепції Нової української школи. Претенденти повинні розуміти, що конкурсна комісія зацікавлена у тому, щоб наші заклади освіти йшли у ногу з часом та реформами в державі. Нова українська школа дає такі можливості. І тому застарілі плани просто не цікаві. Навчальним закладам потрібні керівники, які зможуть створити школу майбутнього», – додала Олена Шовкова