У Дніпрі пройде круглий стіл: «Герої Міста-на-Дніпрі: проблеми та перспективи теми»

15.06.2018 11:30   -
Автор:

Круглий стіл організовується у рамках проекту «Люди, Постаті, Герої міста-на-Дніпрі». Це масштабний проект, який був ініційований меморіальний будинком-музеєм Дмитра Яворницького.
Про це науковий співробітник меморіального будинка-музею Дмитра Яворницького Марія Нудищук розповіла в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Учасниками проекту є і Дніпропетровській національний історичний музей, Дніпропетровський музей, технічний музей «Машини часу», музей Українського живопису, Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека. В рамках цього проекту кожен з учасників представляв різні виставки, проводились авторські екскурсії на тему видатних діячів Дніпра.
Читайте також: Громадським організаціям Дніпропетровщини дадуть змогу заявити про себе
«Зокрема у меморіальному будинку-музеї діє виставка «Ідоли та герої міста на Дніпрі», у Дніпропетровському національному історичному музеї відбувались екскурсії протягом усього проекту, у художньому музеї проводили спеціальну виставку, присвячену Михайлу Сапожнікову, і так по кожному із учасників проекту», – сказала вона.
Заходи триватимуть з 20 квітня по 20 червня 2018. І до завершення проекту приурочений круглий стіл, щоб підвести підсумки, як саме проходили заходи у рамках проекту, як відкликалися люди на ці заходи, як відвідували екскурсії, виставки.
Читайте також: Дніпрян запрошують на фестиваль «Молодіжна набережна»
«І також планується обговорити подальші перспективи розвитку цієї теми, чи вона викликає інтерес у міського населення, і чи взагалі змогли донести те, що планували саме учасники проекту та її організації. Це одноразовий захід, якій буде тривати 3-4 години, 20 червня, з 15 години, і туди запрошуються всі бажаючи жителі міста, і серед них прості активісти, і викладачі університетів та шкіл. То ж у принципі будь-який учасник може прийти, попередньо ознайомившись з запитаннями, які у нас викладені у події у Фейсбуці і також абсолютно на рівних правах взяти участь у проведенні круглого столу», – додала Марія Нудищук.