У Дніпрі пройде форум-вистава на тему політичної участі жінок

06.03.2018 10:15   -
Автор:

«Театр для діалогу» та Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ) запрошують активних жінок з міста Дніпро, а також чоловіків-союзників, долучитись до створення форум-вистави на тему політичної та громадської активності жінок.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«11-12 березня запрошуємо жінок і чоловіків з міста Дніпро, які підтримують ідеї рівності жінок і чоловіків, вірять у важливість політичної активності та громадської діяльності жінок, а також самі мають такий досвід, дослідити труднощі цього досвіду та можливості на шляху політичної активності жінок через інтерактивний театральний формат.
У неформальній, дружній атмосфері ви зможете зняти напругу, а потім подивитись на себе, суспільство та власну роботу через творчість під незвичним кутом зору. Що мотивує жінок до громадської та політичної діяльності? Які стереотипи супроводжують їх на цьому шляху? Хто підтримує або ускладнює шлях жінок, які обрали для себе політику або громадську діяльність? Що ми можемо робити, аби бар’єрів на цьому шляху ставало менше?
Під час майстерні ми разом через особистий досвід будемо шукати відповіді на ці та інші питання, а також створимо форум-виставу про найболючіші та найбільш гострі проблеми, які визначить група.
Вистава буде показана увечері 13 березня в м. Дніпро в рамках Медійного марафону, присвяченого обговоренню рівного доступу до участі у політиці на всіх рівнях. Медійний марафон включатиме в себе низку заходів, спрямованих на заохочення публічного діалогу стосовно переваг ґендерної рівності в політиці. Рівні права та можливості для участі в управлінні державою, своєю громадою – це необхідна умова для подальшого демократичного поступу України.
Участь у театральній майстерні безкоштовна і відкрита для жінок міста Дніпро, які мають досвід політичної або громадської діяльності, або зацікавлені у своєму розвитку в цих сферах. Ми також запрошуємо на майстерню чоловіків, які мають дружню позицію до політично активних жінок і готові поділитись своїм досвідом на цю тему.
Щоб зареєструватись як кандидат/-ка на участь у постановці, заповніть анкету до 6го березня (включно).
Чекаємо на вас незалежно від вашого походження, політичних поглядів, стану здоров’я, віку і настрою. Ми будемо раді бачити мам та батьків з дітьми, втім, окремої програми для людей молодшого віку, у нас, на жаль, не передбачено.
Детальна інформація щодо місця проведення буде повідомлена відібраним учасницям та учасникам», – йдеться у повідомленні організаторів.