У Дніпрі поліція гальмує розслідування виборчих порушень, – ОПОРА

10.07.2016 10:37   -
Автор:

Протягом нинішньої передвиборчої кампанії спостерігачі ОПОРИ вже неодноразово зверталися з заявами до правоохоронців про можливе вчинення порушень виборчого законодавства. Протягом двох тижнів належної реакції працівників Жовтневого відділення поліції так і не дочекалися.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на сайт організації.
20 і 22 червня спостерігачі ОПОРИ подали заяви про відсутність вихідних даних на агітаційній друкованій продукції кандидатів (ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 69 Закону України “Про вибори народних депутатів України”). 29 червня – про ознаки непрямого підкупу виборців (ст. 160 Кримінального кодексу України та ст. 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України”).
У відповіді на заяву від 20 червня йдеться про відсутність даних для включення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що є очевидним, адже заява стосувалася адміністративного правопорушення. По факту заяви щодо відсутності вихідних даних жодного слова. За словами працівниці Жовтневого відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області молодшого лейтенанта поліції Сухової Ольги Олександрівни інша заява ОПОРИ від 22 червня і досі залишалася “не розписаною”, тобто без визначення відповідального працівника.
Відсутність практичних наслідків по заявах спостерігачів ОПОРИ змусила заявників прийти до керівництва відділення. Їх прийняв заступник начальника – начальник слідчого відділу майор поліції Незять Дмитро Миколайович. Він запевнив, що відповідь по зверненню 20.06. не остаточна, а заяву від 22.06 розглядає дільничний. Спостерігачем ОПОРИ було написано ще одну заяву, щодо надання інформації про складені та направлені до суду адміністративні протоколи.