У Дніпрі покажуть фільм про оборону Луганського аеропорту

04.12.2019 13:00   -
Автор:

146 днів оборони летовища – у спогадах захисників. Мешканців Дніпропетровщини запрошують до облдержадміністрації на кіносеанс. Документальну стрічку «Луганський форпост» покажуть 5 грудня о 17:00. Вхід вільний, розповіла начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Шуліка. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
«Фільм «Луганський форпост» завершує серію кінопоказів, які проводили в облдержадміністрації до Дня Збройних Сил України. Він присвячений початку війни на Сході та героїчній обороні Луганського летовища. Це відверта історія, розказана безпосередніми учасниками бойових дій, – зазначила Наталія Шуліка. – Це вже не перший показ фільму у Дніпропетровській ОДА. Рік тому проводили творчу зустріч із авторами фільму та захисниками Луганського аеропорту».
Фільм знімали у Києві, Дніпрі, Львові, Закарпатській, Донецькій та Луганській областях, а також на передовій. Знімальна група записала інтерв’ю із понад 40 учасниками бойових дій.
Фільм створений продюсерським центром «Фор-Пост» за підтримки Міністерства культури України. Режисер та автор сценарію – Тарас Ткаченко. Тривалість – 57 хвилин.