У Дніпрі показали, як працює нова система харчування у школах (ФОТО)

06.11.2018 18:30   -
Автор:

В усіх школах та дитячих садочках Дніпра працює система харчування дітей за принципом аутсорсингу. У закладах загальної середньої освіти вона діє вже два роки.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Продукти харчування закуповують не заклади, а компанія, що виграла тендер. Вона ж доставляє харчі у школи, а вже там з них готують страви дітям.
У школі № 21, крім звичайної їдальні, з вересня цього року працює ще й буфет із сучасною шведською лінією роздачі. Її встановила компанія, що організовує харчування, – ТОВ «Контракт Продрезерв 5».
За словами директорки школи Антоніни Змієнко, оновлена система харчування подобається не лише школярам, що найголовніше, а й батькам. Будь-яка мама чи тато можуть прийти до шкільної їдальні або буфету й продегустувати ту чи іншу страву, чи подивитися на порції.
«Як і раніше, у їдальні годуємо дітей згідно із затвердженим двотижневим меню. Крім того, школярі мають можливість харчуватися у буфеті з вільним доступом до продукції. Страви різноманітні, а головне – продукти, з яких готуємо, завжди якісні та свіжі. Всі харчі нам завозить компанія своєчасно. Я як керівник закладу та батьки учнів усім задоволені», – сказала директор школи № 21.
Одинадцятикласнику Максиму Штепі нова система харчування також до смаку. Юнаку подобається обідати у буфеті, де страви гарно видно.
«Якщо раніше харчування було, як у звичайній їдальні, то зараз – зовсім інакше. Передусім змінився асортимент. З’явився великий вибір м’ясних страв, гарнірів, салатів, булочок», – розповів хлопець.
Зі свого боку заступник директора ТОВ «Контракт Продрезерв 5» Тетяна Пономарчук наголосила: за якістю харчів, які доставляють до шкіл і дитсадків, – суворий контроль. На складах продукти, що швидко псуються, не зберігаються.
«Технологи, ревізори підприємства відстежують якість харчів, які привозимо до шкіл, дитсадків. Якщо для 1-4-х класів маємо затверджене меню, то для 5-11-х пропонуємо електронне анкетування, під час якого батьки, керівництво школи можуть обрати страви із запропонованого переліку. Такий підхід усіх влаштовує», – сказала представниця компанії.
Водночас директор з логістики ТОВ «Контракт Продрезерв 5» Дмитро Зеленський додав, що на складах підприємства зберігаються продукти, що нешвидко псуються, – максимум двотижневий запас. Овочі тримають у приміщенні з вентиляцією.
«Оперативний запас того чи іншого виду продукту, що швидко псується, зберігається у морозильних камерах. Наприклад, у разі зміни чисельності дітей, коли необхідно швидко доставити продукт. Усі харчі, які закуповуємо, мають супроводжувальні документи – сертифікати якості, декларації від виробника», – сказав Дмитро Зеленський.