У Дніпрі подовжили термін підписання електронних петицій

24.10.2018 11:45   -
Автор:

Період збору підписів для електронних петицій у Дніпрі подовжили втричі – з 30 днів до 90-та. Також, за новими правилами, щоб потрапити на розгляд, документ має зібрати тисячу голосів, а не 900, як раніше.
Зміни до відповідного положення депутати Дніпровської міської ради ухвалили під час 36-ї чергової сесії 24 жовтня, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
У мерії переконані: ця ініціатива допоможе людям більш виважено підходити до голосування за різні пропозиції та дасть удосталь часу для роздумів. Крім того, збільшення терміну збору голосів дозволить авторам краще розрекламувати свою петицію. Водночас це не впливатиме на перебіг розгляду електронного звернення. Навіть якщо документ набере необхідну кількість підписів, наприклад, протягом 5 днів.
Розглядом електронних петицій, адресованих мерії Дніпра, займатиметься спеціально створена робоча група. Її склад затверджуватиметься розпорядженням міського голови. Електронні звернення, що зібрали необхідну кількість підписів, вивчатимуть протягом десяти робочих днів.
Дізнатися, коли саме документ потрапив на розгляд, можна буде на офіційному сайті мерії. У розділі «Електронні петиції» ці дані оприлюднюватимуться автоматично. Результати передаватимуть міському голові. Після цього долю петиції вирішуватимуть на засіданні виконавчих органів або під час сесії міськради.
Загалом за останні три роки дніпровці зареєстрували понад 760 електронних петицій. Серед них – прохання визнати котів частиною екосистеми міста, а також пропозиції щодо ремонтів та навіть позбавлення звання «почесний громадянин».